Deltaker Kåre Clausen i fint driv i en tidligere utgave av Trønderjogg. Foto: Kai T. Dragland
Deltaker Kåre Clausen i fint driv i en tidligere utgave av Trønderjogg.
Foto: Kai T. Dragland

Trønderjogg er igjen blant premiereløpene som markerer vårsesongstart for mosjonsløp i Trondheim. Årets utgave er forskjøvet noe, og går onsdag 3. mai. Løpet har også i år to egne barneløp men det er kun en flat 5.-kilometers distanse for de voksne. Løpet er dessuten flyttet til sentrum, med start og mål på Øya.

Deltakerne er deg og meg og nabo´n
Løpets deltakere vil nok til tross for endringene fremdeles være sammensatt av både folk fra arrangørklubben (Strindheim Friidrett, som per i dag har både en fotball, håndball og skiavdeling i tillegg til friidrett), barnefamilier, folk fra nærmiljøet, mosjonister og aktive løpere – alle stort sett fra Trondheimsområdet. Men det kommer også løpere fra hele Trøndelag for å delta.

Link til påmeldingSe også arrangementets Facebookside, og arrangementets nettside med info om sikkerhetsregler, premier, løypekart, startnummerhenting, m.m..

Trønderjogg er kjent for å ha fine premier, være et trivelig og uhøytidelig arrangement med god atmosfære. Foto: Kai T. Dragland

...og barna selvsagt!

Det er fremdeles faktisk to egne klasser for barna, og i år er løpsalternativene 400 meter hinderløype for de minste (start kl. 18.15), og 1200 meter uten hinder for de litt eldre. Tilsammen har deltakerlisten samlet opp mot 400 på de bedre åra.

I Bergen starter mange løpesesongen med Løvstakken opp (mer enn 1200 deltakere i 2016!)

Trønderjogg og arrangørklubben Strindheim Friidrett

Løpet går i år for 38. gangen og er i følge en av ildsjelene i klubben, Bjørn G. Paulsen, kjent for en god ramme og atmosfære og ikke minst flotte uttrekkspremier.

(PS: Denne delen av artikkelen er en reproduksjon av fjorårets artikkel:)

Det er også fast tradisjon med eget barneløp. Dette er også viktig i følge Paulsen, for rekrutteringen til de lengre løypene etter hvert (5 og 10 k). Av utøverne er det hele fire personer som har vært med i løpet alle gangene (37). Det er:

 

Link til påmeldingSe også arrangementets Facebookside, og arrangementets nettside.
Veterangruppa

Det er tradisjon at det er veteranene i Strindheim IL avd friidrett som tar initativ og arrangerer løpet, men de er mange nok til at de ivrigste også kan delta.

Paulsen mener Strindheim muligens har landets beste veterangruppe innen friidrett med til sammen ca 50 utøvere fra 40 år og opp til 75 år. Gruppa vant begge veteranklasser (45 og 55 år) i Holmenkollstafetten 2014. Toppnivået sies å være rimelig bra, men alle som vil kan bli med i gruppen.
Veteranene har fellestrening en gang i uken gjennom vinteren og våren, og samles da i byens friidrettshall på Ranheim.
Hovedmålet er alltid Oslo og ”vårens vakreste eventyr” Holmenkollstafetten.
Mange bruker også skitrening som grunntrening, og noen av de som også deltar på mange turrenn om vinteren er eksempelvis Håvard Lorange, Geir Dahlsveen,  Eirik Engan, Helge Johansen og Arve Stavø. Primus motor for veterangruppa i en rekke år (ca 15) og still going strong er Even Løkken.

Primus motor for veterangruppa, Even Løkken. Evens beste resultat er fra London Maraton i 1985 hvor han løp på 2.20.51 - klubbens nest beste maratontid. Foto: Kai T. Dragland
Primus motor for veterangruppa, Even Løkken. Evens beste resultat er fra London Maraton i 1985 hvor han løp på 2.20.51 – klubbens nest beste maratontid.
Foto: Kai T. Dragland

Arrangøransvar ved siden av Even Løkken har Bjørn G. Paulsen. Han har kommunikasjon/markedsføringsansvar i år i tillegg til løype- og vaktansvar. Han har også deltatt og bidratt som arrangør tidligere, og er etter eget utsagn ekte Strindheimer og har vært medlem fra 1973/1974.

Bjørn G. Paulsen har deltatt i langrenn, orientering, håndball, fotball og friidrett for klubben opp igjennom oppveksten. I friidrett har han deltatt i 10 Holmenkollstafetter i eliteklassen, der beste plassering ble 4. plass i eliteklassen - dette er fortsatt klubbens beste tid og resultat. Foto: Kai T. Dragland
Bjørn G. Paulsen har deltatt i langrenn, orientering, håndball, fotball og friidrett for klubben opp igjennom oppveksten. I friidrett har han deltatt i 10 Holmenkollstafetter i eliteklassen, der beste plassering ble 4. plass i eliteklassen – dette er fortsatt klubbens beste tid og resultat.
Foto: Kai T. Dragland

Paulsen har dessuten gjort sin interesse for kart om fra sport og hobby til jobb, og han har laget kart for, og lagt løyper for klubbens ulike arrangementer sommer som vinter.

Treningsråd

Paulsen avslutter med noen treningsråd for de som trimmer og har dette løpet som en av sine mål:

Løp gjerne regelmessig 2-3 ganger i uka. Tren gjerne variert og ikke glem mage/rygg. Det er alltid lurt å kjenne på den distansen en trener mot – så å løpe tilsvarende lengde med «litt fart» lønner seg – da i forhold til den formen en er i og den tida en kan nå.
Mange trener gjerne på ski om vinteren, og det er flott – men for å forebygge skader er det lurt å løpe litt også. Ellers blir overgangen til asfalt hard for beina.
Sett deg realistiske mål, finn trening du trives med – så vil en lettere sikre kontinuitet i treninga og holde seg i fin form.

De som trener fast og er aktive, og de ivrigste mosjonistene trener gjerne mere og mer målbevisst.
Ei vanlig uke for dem består gjerne av:
– naturlig intervall på mandag 1 til 1,5 time
– langtur tirsdag på 1,5 til 2 timer
– basistrening med fokus på styrketrening for mage, rygg, lår, rumpe og legg på onsdager
– en intervalløkt med eksempelvis 3 serier av 4 stykk 300-metere med ca 30 sekund pause mellom intervallene og 2-3 minutt pause mellom seriene på torsdag
– lett jogg fredag
– kort langtur med litt teknikk, spenst og fart på lørdag 1 til 1,5 timer
– søndag er det gjerne en ny langtur på 2 timer eller mere

Artikkelen er en bearbeidet utgave av arrangørens egen tekst.

PS, har du deltatt i Trønderjogg selv og vil dele dine erfaringer med andre? Bruk gjerne kommentarfeltet under!

Steffen, turrenn.net / xc-marathon.com

Write A Comment