Storsylen Opp 2017 arrangeres lørdag 5. august og er blant landets mest krevende motbakkeløp. Løpet er ikke bare over en mil langt, men deltakerne skal også en hel kilometer opp, til 1762 moh. I fjor deltok hele 400 motbakkeløpere (330 i 2015), både mosjonister og eliteløpere. Langrennslandslagsløper Niklas Dyrhaug er primus motor for løpet.
Ikke ledig tid denne helga? Da kan jo heller Fanaråken Opp (12.aug) eller La Sportiva Skåla Rett Opp være et godt alternativ?
Tidsskjema Storsylen Opp 2017 (kilde: storsylenopp.com):
08.00 – 10.00 Start trimklasse
11.00 Fellesstart trim på tid
12.00 Fellesstart konkurranseklasse
14.30 Tidsfrist for å nå toppen
18.00 Stenging sekretariat Nedalshytta (hvis du kommer ned senere, må deltakerpremie hentes på Væktarstua)
18.30 Premieutdeling konkurranseklassen og pizza- og tacobuffet Væktarstua
19.00 Premieutdeling uttrekkspremier og middagsbuffet Væktarstua
21.30 Bankett med musikk i lavvoen på Væktarstua
Få også med deg all viktig praktisk info før årets løp her.
Turrenn.net snakket i 2015 med arrangør Mari Aas om løpet, som går i Sylan i Tydal kommune i Sør-Trøndelag. Vi republiserer intervjuet i år (OBS: Det betyr at endringer i opplegg og gjennomføring etter hvert kan bli endret, følg med på arrangørens hjemmeside):
Storsylen Opp er et relativt ungt motbakkeløp, hvor lenge har dere holdt på?
Første gang løpet ble arrangert var i 2009, så vi er nå på vårt syvende år.
Arrangementet har utmerket seg tidligere år med et god service og fine tilbud ved siden av selve arrangementet. Hvilke tilbud kommer til å være i år, mht matservering, massasje etter løpet, osv.?
Vi kommer til å ha de samme tilbudene, med gratis massasje etter løpet, salg av matvarer i regi av TT (Trondhjæms Turistforening), deltakerpremie til alle, veldig fine uttrekkspremier, premieutdeling med salg av buffet på Væktarstua, drikkestasjon ved Syltjønna og på Salen. I tillegg er det også rekordpriser og spurtpriser.
Hvordan er oppslutningen til årets løp?
Det er helt grei tilstrømming av påmeldte til nå, vi har ca. 30 – men det tar seg opp de siste ukene før løpet og mange melder seg på samme dag. Vi har for øvrig et tak på 400 deltakere av sikkerhetsmessige årsaker. I 2009 hadde vi 247 deltakere, i fjor hadde vi 339 deltakere, så vi har hatt en liten økning hvert år de siste årene.
Ut i fra distanse og stigning ser dette ut til å være blant landets tøffeste motbakkeløp?
Som vi har erfart (og tilbakemeldinger fra deltakere som har vært på mange motbakkeløp) er dette blant de råeste motbakkeløpene i landet, om ikke det aller råeste. Mange liker at det er såpass langt inn til de «møter veggen» (Sylveggen), sånn at de blir skikkelig varm før den harde stigningen på ca. 700 høydemeter rett opp. Vi har også fått norgescup i motbakkeløp for andre året på rad i år (ILDNE motbakkecup, se motbakkecup.no), og vi har et mål om å få NM i motbakkeløp til Storsylen!, avslutter Mari Aas.
Arrangøren melder forøvrig fra om at det er en øvre grense på 400 deltakere (339 i fjor) av sikkerhetshensyn – det kan dermed være lurt å ikke vente for lenge før du melder deg på.
Fotnote: Turrenn.net´s egne erfaringer fra 2015: Bratt og høyt! (opplevde selv litt svimmelhet på grunn av høyden men skjer andre steder også. Undertegnede så også én deltaker rulle et par meter ned i den bratteste helningen etter å ha snublet); fører også til at det er viktig å ha med alt man trenger selv til toppen (klær, mat, etc. – ingen mulighet til å kjøre noe opp i dette løpet). Meget god innkvartering på Nedalshytta, der starten er. Flott natur første 9 km, hyggelig atmosfære både under og etter løpet og imponerende av de raskeste hvor kjappe de er opp.