Stenfjellrunden går for 41. gang i år, så dette er et renn med lange tradisjoner. Løypene er dessuten delvis de samme som under NM på Gåsbu i år. -Forholdene er glimrende nå, forteller rennleder Atle Roaldstveit.
Løypesjef Nils Tore Aamodt én av ildsjelene
Roaldstveit forteller at Nils Tore Aamodt er én av ildsjelene bak Stenfjellrunden. –Han har vært med på dette i veldig
mange år. Alle de årene jeg har vært rennleder og lenge før det har han vært løypesjef. Han tar seg av løypa og alt som har med det å gjøre. Nils Tore er veldig universal, han har grep om mye av det som skal gjøres i tillegg til det å fysisk være ansvarlig for sporene. Han har vært med på å utvikle traseen, finne alternative løyper og hvis det må gjøres forandringer eller justeringer, så ordner han det.
Test felleski (2018): Fischer Twin Skin, Rossignol R-Skin og Atomic Redster.
Nils Tore var dessuten løypesjef også under NM på Gåsbu i år, og i 2013 da NM sist var på her.
Stenfjellrunden skal være feelgood
-Det spesielle med Stenfjellrunden er at vi har en ganske fast stab som arrangerer Stenfjellrunden, fortsetter Roaldstveit. Rennet kommer litt utenfor den ordinære komiteen som styrer driften av Vang Skiløperforening. Det er mange som synes
det er moro å være med å arrangere rennet, vi blir en liten familie. Det kommer mange inn underveis, og mange frivillige er selvsagt med, men en del skiftes ut år for år. De ansvarlige for drikkestasjoner, lederne er stort sett de samme hvert år. Vi legger veldig sjela vår i arrangementet, det skal være et feelgoodarrangement, det er målet vårt kan du si. Det skal være trivelig – og kompakt – for de som er der, understreker Roaldstveit.
-Vi legger litt ekstra i dette. Løperne kan parkere 100 m fra stadion, det er start og mål samme plass, vi har varmetelt og legger alt til rette for at løperne skal møte arrangementet på en god måte, og får forberedt seg ordentlig uten stress og mas. Løypetraseen kjøres straks det er forhold til det for faste og gode spor, og en del av løypa er helt særegen kun for Stenfjellrunden, kan Roaldstveit lokke turrennløpere med.
Starter senere på dagen så flest mulig kan være med
-Dessuten starter vi rennet litt senere enn mange andre turrenn slik at folk ikke må stå opp i grålysningen for å bli med om man skal reise litt, påpeker Roaldstveit, og fortsetter: -Birken og Holmenkollmarsjen er lista og vi prøver å lære av de når det gjelder drikkestasjoner, materiell, og så videre.
-Vi får god respons og mange er fornøyde og kommer tilbake år etter år. Birkebeineren, for eksempel, har jo hatt mye frafall, men vi hadde 900 deltakere og 50% økning i fjor. Men det er jo en kjensgjerning at det også er mange nye.
To kortere alternativer
I tillegg til det lange rennet har vi lagt til muligheten for å gå en halvrunde på 23 km., og den har vi hatt noen år. Men i fjor søkte vi og fikk også godkjent en sløyfe på 11 km. for 13-16 åringer. Den kan man også gå i trimklassen, orienterer Roaldstveit. -Rennene går dessuten samme dag, som ét arrangement. Dermed blir det et typisk familieopplegg der de yngre kan gå én runde mens foreldrene kan gå de lengre alternativene.
Glimrende forhold
Når det gjelder forholdene for gode og faste spor har Roaldstveit den samme gledelige meldingen som vi kunne se på TV for bare noen få uker siden: -Det er veldig mye snø, vi hadde kjempeforhold under NM og det er kommet oppunder en halvmeter til, det er glimrende forhold, sier Roaldstveit entusiastisk. -Vi er takknemlige for at vi hører til en del av landet som har stabile snøforhold, vi er glade for det.
Dersom du deltar i Stenfjellrunden er kanskje også artig å vite at du går i deler av NM-løypa. -Inngangen og utgangen i løypa er den samme som startområdet til NM-arenaen og Stenfjellrunden går i deler av NM-løypa ellers også. Men turrennløperne slipper de verste kneikene, da, avslutter Roaldstveit.
Stenfjellrunden er dessuten seedingsrenn til Birken og Vasaloppet.